The Boxworks

Interior scheme for the ground floor extension of a PR firm based in South Manchester. This successful young business was expanding its footprint in the building, taking over the ground floor from an exiting retailer. The owners wanted to create a design which reflected the dynamic culture of the business as well as blending harmoniously on a street with a mixture of residential and commercial neighbours.

The scheme involved using the ground floor of the building to create a number of new spaces for the staff including a large island for hot desking, a new kitchen and utility area as well as a meeting room with greater impact.

The design mixes the natural tones of the wooden flooring with an industrial vibe including the dark units employed in the hotdesking island and a deep grey feature wall. The industrial-style pendants interspersed with the linear lighting and the lighter tones of the acoustic ceiling ensure that the area works efficiently whilst retaining its style.